راه اندازی دستگاه آنالیزرکمی لومینساس در بیمارستان

انتشار محتوا: ۲۶ تیر ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۰۰:۰۰ قبل از ظهر


دستگاه آنالیز کمی لومینسانس در آزمایشگاه بیمارستان علامه بهلول گنابادی، نصب و راه اندازی شد
رئیس بیمارستان علامه بهلول گنابادی با اعلام این خبر، گفت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد، همزمان با روز آزمایشگاه و در جریان بازدید از آزمایشگاه بیمارستان علامه بهلول، در زمینه تجهیز این آزمایشگاه قول مساعد داد و با توجه به نیازی که این مرکز به خدمات پیشرفته آزمایشگاهی اورژانس مانند آزمایشات هورمونی و تومورمارکر داشت، دستگاه پیشرفته آنالیز کمی لومینسانس، خریداری شد.

دکتر سعید محرابی افزود: این دستگاه که ارزشی حدود ده میلیارد ریال دارد، با اعتباری بالغ بر دو میلیارد و دویست میلیون ریال با استفاده از ارز دولتی خریداری و در آزمایشگاه بیمارستان علامه بهلول، نصب و راه اندازی شد.
وی تصریح کرد: این دستگاه می‌تواند آزمایش‌های تشخیصی هپاتیت و ایدز، سنجش میزان هورمون بارداری و ویتامین‌های مرتبط با کم خونی را برای بیماران به ویژه نیازمندان خدمات دیالیز انجام دهد.
دکتر محرابی افزود: انجام به موقع این تست‌ها برای بیماران دیالیزی و مادران باردار پرخطر از اهمیت خاصی برخوردار است و از ارجاع بیماران و یا نمونه‌های آنها به سایر مراکز جلوگیری می‌شود و برای تعیین تکلیف سریع بیماران حیاتی است.


رئیس اداره آزمایشگاه مرکزی سلامت معاونت درمان دانشگاه هم گفت: این دستگاه با بهره گیری از دانش روز دنیا در زمینه تشخیص آزمایشگاهی و با روش کمی لومینسانس(cl) به سنجش پارامترهای مختلف از جمله انواع هورمون‌ها، موتورمارکرها، ویتامین‌ها، تست‌های غربالگری سلامت جنین، پایش برخی داروها و... و همچنین سنجش و پایش بیماری‌های عفونی و سطوح ایمنی بدن می‌پردازد.
سید محمد یاوری افزود: بسیاری از این موارد در حال حاضر به روش دستی الایزا توسط کارشناسان آزمایشگاهی در حال انجام است ولی این سیستم امکان ارائه خدمات آزمایشگاهی در حوزه‌های ذکر شده را با دقت و صحت بسیار بالاتر و در بازه زمانی بسیار پایین فراهم می‌آورد که موجب ارتقاء سطح کیفی ارائه خدمات به بیماران و مراجعین و افزایش سرعت پاسخ‌دهی خواهد شد.
کارشناس مسئول آزمایشگاه بیمارستان علامه بهلول گنابادی هم به فعالیت این آزمایشگاه در ارتباط با کرونا اشاره کرد و گفت: اکثر آزمایشات اولیه برای تشخیص بیماری کووید 19 در این مرکز انجام می‌شود و این باعث افزایش تعداد مراجعین به آزمایشگاه شده است.
مهدی نادری ضمن تقدیر از همکارانی که تست PCR در بخش‌های کرونا بیمارستان انجام می‌دهند (آقایان کریمی ، عطار ، ماهوی) گفت: نمونه‌ها به آزمایشگاه تشخیص کرونا در ساختمان بیمارستان 22بهمن سابق ارسال می‌شود و پس از 24 تا 48 ساعت جواب آن بصورت محرمانه به دفتر پرستاری اعلام می‌شود.
وی افزود: آزمایشات اولیه کرونا در بیمارستان فقط برای بیماران بستری انجام می‌شود و بیماران سرپایی می‌توانند با مراجعه به مرکز شهید دکتر فیاض بخش و اخذ معرفی نامه، نمونه آزمایشگاهی خود را درآزمایشگاه معاونت بهداشت واقع در بیمارستان 22 بهمن انجام دهند.