رئیس بیمارستان علامه بهلول گنابادی با بیان این مطلب گفت: خوشبختانه با تلاش متخصصان، پرسنل و کادر درمانی بیمارستان علامه بهلول گنابادی، این بیمارستان توانسته از بدو تاسیس اقدامات موثری در بخشهای مختلف انجام دهد که برخی از آنها برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی گناباد انجام شده است.
دکتر محسن صاحبان ملکی افزود: در بخش جراحی نیز توفیقات خوبی در اعمال مختلف جراحی مغز و اعصاب و ارتوپدی داشتهایم که نمونه اخیر آن انجام یک عمل جراحی خاص با استفاده از روش موزاییک پلاستی است که توسط دکتر مویدپور، متخصص ارتوپدی انجام شد و بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص گردید.
دکتر امیر مویدپور، متخصص ارتوپدی نیز در خصوص این عمل جراحی با بیان اینکه دو نوع آسیب غضروفی داریم، اظهار کرد: یک نوع از این آسیبها به صورت منتشر، کل غضروف سطح مفصلی را درگیر میکند؛ مثلا کسانی که بیماری آرتروز دارند، تمام غضروف سطح مفصلیشان دچار آسیب، خوردگی و ساییدگی شده است یا فردی که رماتیسم دارد، ممکن است غضروف کل مفصلش آسیب ببیند و تخریب شود که این نوع اغلب در افراد مسن دیده میشود.
وی ابراز کرد: نوع دیگر آسیبهای غضروفی به صورت موضعی ایجاد میشود،؛مثلا به دنبال پیچ خوردن شدید مچ پا یا زانو و یا صدمات ورزشی مفاصل ممکن است تکهای از غضروف کنده شود یا فرد تصادف کند و ضربهای که به مفصل وارد میشود، باعث کنده شدن بخشی از غضروف شود.
وی ادامه داد: در آسیبهای موضعی، کل غضروف تقریبا حالت طبیعی دارد و فقط قسمتی از غضروف در مفصل کنده میشود، که این نوع آسیب بیشتر در افراد جوان دیده میشود.
دکتر مویدپور با بیان اینکه درمان این دو نوع آسیب با هم متفاوت است، گفت: در نوع اول توصیه به تعویض مفصل میگردد و در نوع دوم درمانهای متعددی از جمله موزاییک پلاستی صورت میگیرد؛ موزائیک پلاستی اکثراً در بیماران با سن کمتر از 40 سال با نقایص غضروفی ـ استخوانی تمام ضخامت (بیماران با آسیب درجه (IV کاربرد دارد. به زبان ساده در این تکنیک غضروف و استخوان مورد نیاز بطور تکه تکه از نقاط دیگر زانو برداشته شده و بصورت موزائیکهایی در کنار هم در محل آسیب دیده کار گذاشته میشود تا اینکه کل قسمت آسیب دیده ترمیم و پر گردد.
وی با بیان اینکه در این تکنیک بیشتر از غضروفهایی استفاده میشود که تحت فشار وزن بدن نمیباشد، اظهار کرد: از آنجا که در این روش تکهتکه غضروف از جایی دیگر برداشته و در جایی دیگر کار گذاشته میشود، به آن «موزاییک پلاستی» گفته میشود چون مانند موزاییک کردن یک سطح انجام میشود.