به همت یکی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی گناباد و تعدادی از دانشجویان رشته های فنی و مهندسی گناباد، برای اولین بار در سطح کشور، شبیه ساز واقعیت مجازی (Virtual Reality) تست نورولوژیک « Finger to Nose » تولید شد.
به گزارش وبدا، دکتر سید فرزین میرچراغی، مدیر این پروژه با اشاره به احتمال تفاوتهای کیفی بین نتایج حاصل از معاینات پزشکی توسط افراد معاینه کننده مختلف گفت: به منظور رفع این مشکل و تلاش در جهت کمی نمودن نتایج مقایسه و حذف اختلافات گزارش های ارایه شده از افراد معاینه کننده مختلف، تلاش برای استفاده از فناوریهای نوین الکترونیک در جهت بهبود معاینات بالینی، در دستور کار تیم تحقیقاتی حاضر قرار گرفت.
وی افزود: به این منظور یکی از معاینات ساده نورولوژیک با عنوان تست « Finger to Nose » که بیشتر به منظور بررسی عملکرد مخچه به کار می رود، به صورت محیط واقعیت مجازی طراحی و با استفاده از سنسورهای حرکتی حسگر حرکات بدن، وضعیتی مشابه با تست واقعی « Finger to Nose » ایجاد گردید. به نحوی که مشابه همان حرکات در فضای واقعی، در فضای واقعیت مجازی نیز اجرا شد که با نتایج اولیه ی آن رضایت بخش بود.
مسئول کارگروه آموزش مجازی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در این خصوص افزود: گرچه معاینه شبیهسازی شده هنوز در مراحل آغازین تحقیق و توسعه قرار دارد، لیکن درشکل نهایی خود، امتیازاتی همچون کمی بودن نتایج، حذف تفاوتهای تفسیر نتایج به دلیل تفاوتهای بین افراد معاینه گر، امکان افزودن خصوصیات و ویژگیهای جدید به تست سنتی « Finger to Nose » و ایجاد تست تغییر یافته (Modified) در این زمینه را به همراه خواهد داشت که البته ملاحظاتی در باب بیمارانی که می توان در آنها از این تست استفاده شود نیز، میبایست رعایت گردد.
معاون آموزشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد افزود: این پروژه و چند پروژه موازی در حال پیگیری در حوزه واقعیت مجازی، پس از طی کردن تستهای متعدد نرم افزاری، وارد مطالعات و پژوهشهای بالینی خواهد شد تا پس از کسب استانداردهای لازم، به عنوان یک معاینه ی بالینی با دقت بالا و مبتنی بر فناوری سلامت، به جامعه پزشکی معرفی گردد.
شایان ذکر است که این پروژه با مدیریت دکتر سید فرزین میرچراغی به عنوان مسئول و مدیر پروژه، و همکاری مهندس ابوالفضل شهراد شهری، و دانشجویان مهندسی آقایان محمد حسین جوانبخت و امیر حمامی شهری انجام شده است.