به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی علامه بهلول گنابادی به نقل از وب دا، دکتر اکرم بختیاری شهری متخصص بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: آسم از دسته بیماری های انسدادی ریه بوده و به آسانی به صورت بالینی در تظاهرات کلاسیک خود با سرفه متناوب، خس خس و تنگی نفس که توسط محرک های مشخص ایجاد می شود و با داروهای گشادکننده برونش تسکین می یابد، تشخیص داده میشود.
وی افزود: از نظر فیزیولوژیکی، آسم با حساسیت بیش از حد برونش مشخص می شود، تمایل راه های هوایی برای باریک شدن بیش از حد در پاسخ به انواع محرک ها که باعث ایجاد انقباض برونشیول ها در افراد بدون بیماری راه هوایی می شود، اما این حساسیت بیش از حد برونش نیز منحصر به آسم نیست.
دکتر بختیاری در ادامه گفت: از نظر آسیب شناسی، در بسیاری از مقالات و رفرنس ها، آسم ممکن است به طور گسترده به عنوان "یک اختلال التهابی مزمن راه های هوایی" توصیف شود، با این حال، این تعریف نمیتواند آسم را از سایر اختلالات التهابی راههای هوایی، مانند برونشیت مزمن یا برونشیولیت متمایز کند ،آسم ممکن است در هر سنی ایجاد شود.
متخصص بیماری های داخلی دانشگاه با اشاره به اینکه آسم یک بیماری شایع در دوران کودکی است خاطر نشان کرد: بسیاری از کودکان بهبودی علائم آسم را در حوالی دوران بلوغ تجربه میکنند که ممکن است سالها بعد عود کند، نوجوانان و بزرگسالانی که با علائم جدید آسم مراجعه می کنند ممکن است سابقه علائم آسم یا تشخیص آن رادر دوران کودکی داشته باشند.
دکتر بختیاری گفت: برخی از مطالعات نشان می دهد که آسم در حدود نیمی از بزرگسالان مبتلا به آسم دیر شروع می شود و ویژگی های بالینی و عوامل خطر متفاوت از آسم زودرس دارد، هرچند تفاوتی در سطح شدت بیماری بین دو دسته افراد وجود ندارد.
وی با بیان این که سایر زیرگروه های خاص مانند آسم شغلی، بیماری تنفسی تشدید شده با آسپرین (آسم حساس به آسپرین) و آسم ائوزینوفیلیک سندرم های مشخصی هستند که معمولاً در بزرگسالی شروع می شوند گفت: جهت تشخیص آسم در بالین متخصصان از روش های تشخیصی و تصویر برداری کمک میگیرند که اسپیرومتری و انجام سی تی اسکن ریه جزئی از آنها می باشد.
روز جهـــانی آسم یک رویداد سالانه است که از سوی دفتر برنامه جهانی آسم یا GINA سازماندهی میشود تا سطح آگاهی درباره بیماری آسم و مراقبتهای جهانی برای این بیماران را بهبود بخشد.
انتهای پیام/