در گفتگو با متخصصین اورولوژی گناباد بیان شد؛

درمان دردهای سنگ کلیه با سنگ شکنی درون اندامی در بیمارستان بهلول گنابادی / اکثر موراد اورژانسی سنگ کلیه با این روش درمان می شود

انتشار محتوا: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۰۶:۰۱:۵۹ بعد از ظهر
جراحان و متخصصین اورولوژی بیمارستان علامه بهلول گنابادی اعلام داشتند: اکثر دردهای سنگ کلیه بیماران اوژانسی با دارو درمانی درمان می شود ولی درصورت عدم دفع سنگ و قرارداشتن در قسمت تحتانی و میانی حالب، می توان با روش سنگ شکنی درون اندامی در بیمارستان علامه بهلول گنابادی این بیماران را تحت درمان قرار داد.
سنگ کلیه

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی علامه بهلول گنابادی به نقل از وب دا، سنگ کلیه از مواد معدنی ای مانند کلسیم یا مواد زائد مانند اسید اوریک تشکیل شده است. سنگ کلیه در ابتدا کوچک است، اما هرچه مواد معدنی بیشتری به آن بچسبد بزرگتر می ­شوند. برخی از سنگ ­های کلیه خود به خود دفع می ­شوند و نیازی به درمان ندارد اما برخی دیگر ممکن است در مجاری ادراری بماند و باید به تشخیص متخصص کلیه درمان شوند درمان دارویی می تواند به دفع سنگ کلیه کمک کند اما برخی اوقات البته ممکن است که نیاز به جراحی باشد.

اگر اندازه سنگ کمتر از 5 میلیمتر باشد، به خودی خود دفع می شوند و درمان داروئی برای آن کافی است ولی دفع همین سنگ های کوچک هم دردناک و ممکن است چندین روز درد داشته باشد اما در سنگ های های بزرگ حالب یا درون کلیه پس از 2 هفته انتظار و درمان دارویی، اگر این سنگ ها دفع نشود؛ معمولاً سنگ شکنی لازم است جون باقی ماندن سنگ در حالب به مدت طولانی و انسداد حالب گاهی باعث از کار افتادن کلیه می شود.

درمان دردهای اکثر بیماران دارای سنگ کلیه درمان با سنگ شکنی درون اندامی 

دکتر محمد عجم جراح و متخصص اورولوژی بیمارستان علامه بهلول گنابادی با بیان اینکه 2 نوع سنگ شکنی درون اندامی و برون اندامی در درمان سنگ های کلیه وجود دارد، گفت: سنگ های داخل کلیه که دارای قطر بیشتر از 6 میلی متر می باشند، نیاز به سنگ شکنی برون اندامی دارد که دستگاه این نوع سنگ شکنی در گناباد وجود ندارد.

وی افزود: نوع دیگر سنگ شکنی که درون اندامی نامیده می شود برای سنگ های داخل حالب منجر به انسداد حالب، درد شدید کلیه و تورم آن می گردد در صورت عدم دفع این نوع سنگ ها، در اتاق عمل انجام می شود که این نوع سنگ شکنی در بیمارستان علامه بهلول گنابادی موجود می باشد.

دکتر عجم خاطرنشان کرد: اکثر بیمارانی که به علت دردهای ناشی از سنگ کلیه به صورت اورژانسی مراجعه می کنند، با درمان دارویی، سنگ های آنها دفع می شود ولی اگر نیاز به سنگ شکنی باشد، با سنگ شکنی درون اندامی که در گناباد  موجود میباشد ، انجام می گردد، و این بیماران مشکلشان رفع می گردد. جراح و متخصص اورولوژی در خصوص درمان سنگ های کمتر از 6 میلیمتر داخل کلیه و پیشگیری از سنگ کلیه گفت: مصرف زیاد مایعات به همراه پرهیز از مصرف نمک، نوشابه، آجیل و قهوه توصیه می شود.

سنگ شکنی درون اندامی با استاندارد پنوماتیک در بیمارستان بهلول انجام می شود 

دکتر امین میرثانی جراح و متخصص اورولوژی بیمارستان علامه بهلول گنابادی نیز با بیان اینکه سنگ شکنی درون اندامی با استاندارد پنوماتیک در بیمارستان بهلول انجام می شود، تصریح کرد: اکثر بیمارانی که بصورت اورژانسی با درد سنگ کلیه مراجعه می کنند، سنگ ها در حالب میانی یا تحتانی بوده و با روش سنگ شکنی درون اندامی تحت درمان قرار می گیرند.

وی ادامه داد: بیمارانی که دارای سنگ کلیه درون کلیه یا قسمت فوقانی حالب هستند، نیازمند به سنگ شکنی برون اندامی دارند که دستگاه این نوع سنگ شکنی تنها در برخی از مراکز وجود دارد.

انتهای پیام/