به منظور جلوگیری از انتشار آنفلوانزا در جامعه؛

فرزند مبتلا به آنفلوانزا و سرماخوردگی را به مدرسه نفرستید / در محل‌های با تراکم بالای جمعیت از ماسک استفاده کنید

انتشار محتوا: ۴ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۰۱:۲۷ قبل از ظهر
متخصص عفونی بیمارستان علامه بهلول گنابادی گفت: والدین اگر در فرزندشان علائم آنفلوانزا و سرماخوردگی بروز کرد، از فرستادن فرزند به مدرسه امتناع کنند تا از انتقال بیماری به سایر دانش آموزان و خانواده‌های آنها جلوگیری شود.
متن

 به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی علامه بهلول گنابادی، دکتر فرنوش شریفی مود گفت: فصل شیوع بیماری آنفلوانزا، پاییز و زمستان و علائم اولیه آن شروع ناگهانی تب، حالت کوفتگی، بدن درد، سوزش یا خارش گلو، آبریزش بینی، اشک ریزش، خارش چشم و سرفه خشک است.

وی افزود: بیماری آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است و نیاز به درمان آنتی بیوتیکی ندارد اما در صورت بروز علائم آنفلوانزا و تشدید علائم تنفسی، فرد بیمار به همکاران متخصص داخلی و عفونی مراجعه کند تا در صورت نیاز داروهای ضد ویروس تجویز شود.

روش انتقال و راه پیشگیری از آنفولانزا 

متخصص عفونی بیمارستان علامه بهلول گنابادی روش انتقال بیماری آنفلوانزا را مشابه بیماری کرونا عنوان و تصریح کرد: قطرات تنفسی معلق در هوا منجر به انتقال بیماری آنفلوانزا می‌شود لذا برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری در محل‌هایی که تراکم جمعیت بالا و ازدحام است، استفاده از ماسک‌های سه لایه برای عدم ابتلا به آنفلوانزا در خود و جلوگیری از انتشار در بین افراد جامعه لازم است.

گروه‌های پرخطر در برابر آنفولانزا 

دکتر شریفی با بیان اینکه ابتلا به بیماری آنفلوانزا در نوزادان و کودکان زیر 5 سال، افراد بالای 55 سال و افرادی که بیماری زمینه‌ای قلبی، کلیوی، ریوی، کبدی یا مشکلات مغزی دارد، خطرناک است، گفت: اگر فرد یا عضوی از اعضای خانواده او جزء یکی از این گروه‌های پرخطر باشند، در زمان شیوع علائم بیماری آنفلوانزا حتما به متخصص داخلی و یا عفونی مراجعه کند تا در صورت تشخیص متخصصین، داروی ضد ویروس برای جلوگیری از تشدید بیماری او شروع شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، دانش آموزان را یکی از راه‌های انتقال بیماری آنفلوانزا به افراد مسن جامعه بیان و تصریح کرد: والدین در صورت مشاهده علائم آنفلوانزا و سرماخوردگی از جمله تب، سرفه، بیحالی، بی اشتهایی و علائم گوارشی در فرزندشان، تا حصول بهبودی نسبی از فرستادن او به مدرسه امتناع کنند تا از انتقال بیماری به سایر دانش آموزان و خانواده‌های آنها جلوگیری شود.

کدام واکسن آنفولانزا بهتر است؟

دکتر شریفی در خصوص واکسیناسیون آنفلوانزا گفت: توصیه سازمان بهداشت جهانی برای گروه‌های نیازمند به تزریق واکسن آنفولانزا، گروه‌های پرخطر از جمله نوزادان 6 ماه تا کودکان زیر 5 سال، زنان باردار، افراد بالای 55 سال،  بیماران کلیوی و کبدی و افراد دارای سابقه بیماری‌های قلبی و ریوی مخصوصا آسم و تنگی تفس مزمن است.

وی با اشاره به اینکه نمونه‌های ایرانی و خارجی واکسن آنفولانزا موجود است، تصریح کرد: واکسن ایرانی فلوگارد به دلیل اینکه یک واکسن نوترکیب و در محیط آزمایشگاهی تولید می شود، دارای عارضه کمتری است.

دکتر شریفی با بیان اینکه واکسن ایرانی فلوگارد برای افراد بالای 18 سال قابل استفاده است، گفت: طبق مطالعات انجام شده میزان ایمنی که این واکسن در سنین بالاتر ایجاد می‌کند نسبت واکسن‌های بر پایه ویروس زنده بیشتر است اما برای زنان بارداری که دوره 3 ماهه دوم و سوم بارداری آنها در فصل آنفولانزا است، واکسن خارجی توصیه می‌شود.

متخصص عفونی بیمارستان علامه بهلول گنابادی به تزریق سالیانه واکس آنفلوانزا تأکید و گفت: ایمنی که واکسن‌های آنفلوانزا ایجاد می‌کند، حدود یک سال است و از سویی این بیماری مکرر در حال تغییر است لذا باید واکسن این بیماری سالانه استفاده شود.