هفته ملی مبارزه با سرطان؛

تاثیر روانشناسی و روان درمانی در بهبود بیماران سرطانی

انتشار محتوا: ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۰۵:۰۹ بعد از ظهر
متخصص روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: روان درمانی و مشاوره‌های متخصصین روانپزشکی در کنار درمان‌های اصلی بیماری سرطان در بهبود بیماران مبتلا به این بیماری نقش مهم و اثرگذاری دارد.
عکس

به گزارش وب‌دا، دکتر فرناز شریفی‌مود با بیان اینکه شنیدن خبر سرطان برای هیچ کس لذت بخش نیست و با استرس و افکار منفی فراوانی همراه است، اظهار کرد: اهمیت این مساله آن‌قدر بالا است که رشته‌ای تحت عنوان سایکوآنکولوژی تعریف شد.

وی از سایکوآنکولوژی به عنوان یک موضوع ميان‌رشته‌اي از حوزه‌هاي روانشناسي و آنكولوژي یاد کرد و افزود: روانپزشکان علاوه بر آثار روانی ناشی از استرس‌ها، اضطراب‌ها و افسردگی که پس از تشخیص و اطلاع از سرطان در بیمار و خانواده او ایجاد می‌شود، به عوارض روانی خود بیماری و درمان‌های رادیوتراپی و شیمی درمانی بیمار نیز توجه می‌کنند.

دکتر شریفی‌مود، انجام مشاوره‌ و درمان‌های دارویی مناسب توسط روانپزشکان را موجب کاهش اضطراب و افسردگی بیماران سرطانی بیان و تاکید کرد: مشاوره و روان‌درمانی ضمن آرامش بخشیدن و بهبود کیفیت زندگی بیمار سرطانی و خانواده او، موجب تاثیرگذاری بر روند درمان و در نتیجه افزایش کیفیت اثربخشی داروهای درمانی بیمار می‌شود.

وی با بیان اینکه بخش اعصاب و روان کلینیک تخصصی بیمارستان علامه بهلول گنابادی آماده ارائه خدمات است، خاطرنشان کرد: بیماران سرطانی و خانواده‌های آنها در صورت داشتن استرس و اضطراب یا وجود علائمی مانند گوشه‌گیری، کم حرفی، اختلال خواب و کاهش هوشیاری می‌توانند پس از مشورت با پزشک متخصص سرطان به متخصص روانپزشکی ارجاع داده شوند.