به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی علامه بهلول گنابادی، دکتر فرنوش شریفی مود گفت: عفونت های بیمارستانی جزء عوارض بستری بیماران در بیمارستان است که احتمال بروز آن برای بیمارانی که در بیمارستان بستری می شوند، وجود دارد.
وی افزود: در صورتیکه بیماری دچار عفونت های بیمارستانی شود، مدت اقامت وی در بیمارستان حدود 17 تا 18 روز افزایش می یابد.
عضو هیئت علمی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه سالانه مرگ های ناشی از عفونت های بیمارستانی از مجموع مرگ و میر ناشی از سرطان پستان و پروستات بیشتر است، تصریح کرد: عفونت های بیمارستانی هزینه زیادی به بیمار و سیستم بهداشت و درمان کشورها وارد می کند تا بیمارانی که دچار عفونت بیمارستانی شده اند، کنترل و از مرگ و میر آنان پیشگیری شود.
پزشك تيم كنترل عفونت بيمارستان علامه بهلول گنابادي گفت: با توجه به موارد اشاره و تحقیقات انجام شده، سازمان بهداشت جهانی 5 می هرسال را به عنوان روز جهانی بهداشت دست نامگذاری نموده است تا مردم و کارکنان نظام بهداشت و سلامت کشورها، ضمن رعایت بهداشت دست، با چالش عفونت های بیمارستان آشنا و از بروز آن در بیمارستان ها جلوگیری کنند.
دکتر شریفی رعایت بهداشت دست را آسان ترین روش پیشگیری و کنترل عفونت های بیمارستانی دانست و خاطرنشان کرد: با تمیز بودن دست های مراقبین از بیماران در بیمارستان ها، از ایجاد عفونت های بیمارستانی و گسترش مقاومت ضد میکروبی تا میزان زیادی جلوگیری می شود و تعداد مبتلایان به ارگانیسم های مقاوم کاهش می یابند.
وی افزود: همکاران مراکز بهداشتی و درمانی باید در 5 موقعیت قبل از تماس با بیمار، قبل از عملیات درمانی، بعد از ریسک تماس با مایعات، بعد از تماس با بیمار و بعد از تماس با وسایل بیمار به رعایت بهداشت دست اهتمام داشته باشند.
دکتر شریفی ادامه داد: علاوه بر آب و صابون، محلول های ضدعفونی کننده بر پایه الکل برای بهداشت دست وجود دارد اما اگر دست ها واضحا کثیف و آلوده باشند، فقط استفاده از ضدعفونی کننده دست قابل قبول نیست و حتما ابتدا باید دست ها با آب و صابون شست و شو و تمیز و در مرحله بعد با مواد ضدعفونی کننده دست ها ضدعفونی شوند.
وی به لزوم استفاده صحیح از روش های شست و شو و ضدعفونی تاکید وافزود: اگر بهداشت دست به درستی رعایت شود، میزان عفونت های بیمارستانی کاهش چشم گیری داشته و با این کار ساده هزینه های درمانی و سیستم بهداشت کشورها کاهش چشم گیری می یابند.
انتهای پیام/