به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی علامه بهلول گنابادی، دکتر محمد رشیدمایوان نقش تغذیه را در پیشگیری و بهبود گرمازدگی مهم دانست و گفت: در فصول گرم و تابستان یکی از اصلیترین راهها برای به تعادل رساندن دمای بدن، تعریق و ادرار است؛ در واقع بدن ما توسط فعالیت غدد تعریق و دفع ادرار سعی دارد درجه حرارت خود را کاهش دهد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد مصرف میوه های آب دار را در فصل گرما توصیه نمود و افزود: میوههای آبدار مانند هندوانه، خربزه، خیار و توت فرنگی که حاوی مقدار زیادی آب و الکترولیت مانند پتاسیم، سدیم و منیزیم هستند، به حفظ تعادل آب و الکترولیتهای بدن کمک میکند و از دهیدراتاسیون (از دست دادن آب) جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: همچنین مصرف آب و مایعات کافی، یک لیوان آب خنک همراه با چند قطره آبلیموی تازه، شربت تخمشربتی و ریحان، شربت خاکشیر و بیدمشک و شربت گلاب نیز برای جلوگیری از گرمازدگی توصیه میشود.
دکتر رشید با بیان اینکه ترکیب آب و ماست و خیار به سیستم تنظیم کننده درجه حرارت بدن کمک میکند، تصریح کرد: مصرف آبدوغ خیار در کاهش علائم گرمازدگی تاثیر گذار بوده و میتوان آن را همراه با نان و کمی برگ نعناع، به عنوان یک عصرانه تابستانی میل کرد.
وی خاطرنشان کرد: هنگام گرمازدگی بسیاری از صیفیجات مانند خیار، هندوانه، انگور، موز، سیب، طالبی، نعناع، لیمو ترش، کاهو، پیاز و کرفس، جایگزین الکترولیتها یا مواد معدنی از دست رفته بدن خواهند شد که مصرف آنها توصیه میشود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه در فصل تابستان باید از مواد غذایی که بروز گرمازدگی را تسریع می کند خودداری کرد، اذعان کرد: نوشیدن مایعات شیرین و کافئیندار که ادرارآور هستند و موجب از دست دادن آب بدن میشوند، در فصل گرما و تابستان توصیه نمیشود و همچنین باید از مصرف مایعات خیلی سرد و یک دفعه و یکجا پرهیز شود.
دکتر رشید ادامه داد: همچنین مواد غذایی سنگین و دیرهضم مانند غذاهای چرب، غذاهای سرخشده و پروتئینهای سنگین میتواند فشار بیشتری روی سیستم گوارش اعمال کند و از دست دادن مایعات بیشتری از بدن را تسریع می کند.