شیر مادر به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن در آینده کمک می‌کند

انتشار محتوا: ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۲۵:۴۵ قبل از ظهر
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت نوع ۲، چاقی و بیماری‌های قلبی قرار دارند.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی علامه بهلول گنابادی به نقل از وبدا، دکتر الیاس نطاق اشتیوانی گفت: یکی از مهم‌ترین مزایای تغذیه با شیر مادر، تأمین مواد مغذی ضروری برای رشد و تکامل نوزاد است در واقع شیر مادر حاوی پروتئین‌ها، چربی‌ها و ویتامین‌های مورد نیاز نوزاد است که به راحتی هضم می‌شوند.

وی با بیان اینکه شیردهی به کاهش وزن اضافی مادر ناشی از بارداری کمک می‌کند، افزود: وقتی مادر به فرزند خود شیر می دهد، با آزادسازی هورمون اکسی‌توسین، به بازگشت رحم به اندازه‌ی پیش از بارداری و کاهش خونریزی بعد از زایمان کمک می‌کند و همچنین، شیردهی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه، سرطان تخمدان و پوکی استخوان را کاهش دهد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد نقش شیر مادر در تکامل مغزی نوزاد را مهم دانست و تصریح کرد: تحقیقات نشان داده‌اند که نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، در آزمون‌های شناختی و هوشی عملکرد بهتری دارند چراکه شیر مادر دارای اسیدهای چرب ضروری مانند DHA است که برای رشد مغز بسیار مهم هستند.

دکتر نطاق با اشاره به اینکه شیر مادر به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن در آینده کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: و این به دلیل ترکیبات منحصر به فرد موجود در شیر مادر است که به تنظیم متابولیسم و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

وی ادامه داد: همچنین، شیر مادر حاوی آنتی‌بادی‌هایی است که نوزاد را در برابر عفونت‌ها و بیماری‌ها محافظت می‌کند.