تعادل و تنوع در مصرف مواد غذایی، کلید اصلی حفظ سلامت در شب یلدا

انتشار محتوا: ۳۰ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۶:۰۰:۳۶ بعد از ظهر
متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان علامه بهلول گنابادی گفت: توجه به تعادل و تنوع در مصرف مواد غذایی کلید اصلی حفظ سلامت در شب یلداست و رعایت نکات تغذیه ای می‌تواند به تجربه یک شب به‌یادماندنی و سالم برای خانواده ها کمک کند.
متن

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی علامه بهلول گنابادی، دکتر الیاس نطاق اشتیوانی گفت: با توجه به فرارسیدن طولانی‌ترین شب سال و سنت مصرف خوراکی‌های متنوع در این شب، رعایت اصول تغذیه‌ای می‌تواند به حفظ سلامت و جلوگیری از مشکلات گوارشی کمک کند.

وی افزود: توجه به تعادل و تنوع در مصرف مواد غذایی کلید اصلی حفظ سلامت در شب یلداست و رعایت نکات تغذیه ای می‌تواند به تجربه یک شب به‌یادماندنی و سالم برای خانواده ها کمک کند.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان علامه بهلول گنابادی به رعایت اعتدال در مصرف هندوانه و انار در شب یلدا تایید و تصریح کرد: مصرف هندوانه و انار به عنوان میوه‌های پرطرفدار شب یلدا به دلیل دارا بودن فیبر، ویتامین C و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند لیکوپن و پلی‌فنول‌ها، برای تقویت سیستم ایمنی و مقابله با استرس اکسیداتیو مفید است اما لازم است در مصرف آن‌ها اعتدال رعایت شود.

مصرف را به ۳۰ گرم محدود کنیم

دکتر نطاق آجیل ها را منبع بسیار خوبی از چربی‌های غیراشباع، پروتئین و مواد معدنی همچون منیزیم و پتاسیم دانست و تاکید کرد: به دلیل کالری بالای آجیل‌ها، توصیه می‌شود مصرف آجیل به ۳۰ گرم (حدود یک مشت کوچک) محدود و ترجیحاً از انواع خام و بدون نمک استفاده شود تا از افزایش فشار خون جلوگیری گردد.

وی خانواده های ایرانی را به مصرف میوه های خشک به جای شیرینی های صنعتی توصیه و تصریح کرد: برای کاهش بار قندی و کالری دریافتی بدن، بهتر است به جای شیرینی‌های صنعتی و قندهای افزودنی، از میوه‌های خشک مانند خرما، انجیر خشک و کشمش که حاوی قند طبیعی و فیبر هستند، استفاده شود.

چای و دمنوش را جایگزین چای سبز یا دمنوش نعناع کنیم

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد خواستار پرهیز خانواده ها از مصرف نوشیدنی های قندی شد و گفت: برای جلوگیری از دریافت کالری اضافه، باید از مصرف نوشیدنی‌های قندی مانند شربت‌ها پرهیز و به جای آن آب یا دمنوش‌های طبیعی بدون قند مانند چای سبز یا دمنوش نعناع استفاده شود.

دکتر نطاق یک وعده شام سبک، کم‌چرب و سرشار از مواد مغذی در شب یلدا را توصیه و خاطرنشان کرد: برای شب یلدا با مصرف غذاهای سبک و کم‌چرب می توان از بروز مشکلات گوارشی ناشی از پرخوری یا مصرف غذاهای سنگین جلوگیری کرد.

غذاهای مناسب برای شب یلدا

وی ادامه داد: غذاهایی مانند سوپ سبزیجات کم‌چرب، آش رشته با نمک و روغن کنترل‌شده یا خوراک‌های ساده حاوی سبزیجات و حبوبات گزینه‌های خوبی برای این شب هستند. این غذاها علاوه بر تأمین مواد مغذی، به دلیل فیبر بالا به بهبود هضم غذا کمک می‌کنند.

دکتر نطاق افزود: همچنین برای احساس سیری مناسب بدون فشار به دستگاه گوارش، می‌توانید از منابع پروتئین کم‌چرب مانند سینه مرغ آب‌پز یا کبابی، ماهی، یا ماست یونانی در کنار وعده غذایی استفاده کنید.

وی درخصوص زمان مصرف وعده غذایی در شب یلدا گفت: سعی کنید شام را در حجم کم و به آرامی میل کنید و بین خوردن غذا و مصرف میوه‌ها و تنقلات فاصله مناسب (حدود ۱ تا ۲ ساعت) قرار دهید تا از فشار مضاعف بر معده جلوگیری شود.