به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی علامه بهلول گنابادی، دکتر امین براتی گفت: سوختگی های بیماران معمولاً بر اثر شعله مستقیم یا تماس با اجسام داغ، بر اثر جریان الکتریسیته و یا بر اثر برخورد اندام ها با مواد سوزاننده شیمیایی، ایجاد می شوند.
وی با بیان اینکه سوختگی ها براساس عمق سوختگی به 4 درجه تقسیم بندی می شود، تشریح کرد: در سوختگی های سطحی یا درجه یک، در ناحیه سوختگی تاول مشاهده نمی شود اما محل سوختگی دارای درد می باشد.
دکتر براتی ادامه داد: در سوختگی های نیم ضخامت سطحی یا عمقی (درجه2) علاوه بر درد شدید در محل سوختگی، تاول نیز ایجاد می گردد و در سوختگی های درجه 3، بافت محل سوختگی سفت وسفید رنگ است اما بیمار درد زیادی ندارد.
جراح عمومی بیمارستان علامه بهلول گنابادی با بیان اینکه درمان سوختگی ها برای جلوگیری از عوارض سوختگی وبروز عفونت محل سوختگی و بدن ضروری است، تصریح کرد: در سوختگی های درجه 1 و درجه 2 سطحی، درمان حمایتی است لذا با پانسمان روزانه محل سوختگی و درمان انتظاری، محل سوختگی بهبود پیدا می کند اما در سوختگی های درجه 2 عمقی و درجه 3 و 4، برداشتن بافت های سوخته شده و آسیب دیده و پیوند پوست و مراقبت از بیمار در مراکز درمانی ضروری است.
دکتر براتی انجام اقدامات درمانی اولیه برای بیمارانی که دچار سوختگی شده اند را مهم عنوان و خاطرنشان کرد: اگر بیمار در محیطی که انفجار و یا آتش سوزی صورت گرفته دچار سوختگی شده باشد؛ مهمترین اقدامات درمانی اولیه، انتقال بیمار به نقطه امن در فضای خارج از فضای آتش سوزی و دود ناشی از آن، جدا کردن لباس های سوخته شده، گرم نگه داشتن بیمار با پتو و انتقال بیمار به مراکز درمانی است.
وی افزود: در سوختگی ناشی از مواد سوزاننده قلیایی یا اسیدی، مهمترین اقدام درمانی اولیه، شست و شوی محل سوختگی حداقل به مدت 30 دقیقه با آب، پانسمان محل سوختگی و انتقال بیمار به مراکز درمانی می باشد.
دکتر براتی با بیان اینکه در سوختگی های الکتریسیته، مانیتورینگ قلبی ضروری است، تصریح گرد: در سوختگی الکتریکی ممکن است سطح سوختگی خیلی زیادی نداشته باشد اما نکته مهم و کلیدی این است که این بیماران در مراکز درمانی تحت نظر قرار بگیرند و با توجه به احتمال آریتمی قلبی نیاز به مانتیورینگ قلبی و بررسی نوار قلب خیلی ضروری است.