توصیه‌های تغذیه‌ای و بهداشت و ایمنی فردی برای پیاده‌روی اربعین حسینی

انتشار محتوا: ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۰۸:۳۵:۲۱ قبل از ظهر
متخصص تغذیه و رژیم درمانی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی علامه بهلول گنابادی گفت: با توجه به گرمای زیاد و اتلاف آبی که ممکن است اتفاق بیفتد در جهت حفظ آب بدن باید مصرف مایعات در حد کافی باشد.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی علامه بهلول گنابادی، دکتر الیاس نطاق اشتیوانی با تاکید بر اینکه باید آب را به صورت جرعه جرعه هر 15 تا 20 دقیقه استفاده کرد، افزود: افراد باید در طی روز حدود 8 تا 10 لیوان مصرف مایعات داشته باشند.

وی با بیان اینکه باید در صورت امکان روزانه سبزی و 3 تا 4 واحد میوه مصرف شود، اظهار کرد: برای افرادی که خطر بیشتری برای گرمازدگی و مدت زمان طولانی‌تری راهپیمایی دارند، استفاده از پودر ORS یا افزودن نمک به آب جهت جبران الکترولیت‌های هدررفته توصیه می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه وعده‌های سنگین  غذایی باعث کاهش توان حرکتی می‌شود، تصریح کرد: افراد باید از مصرف غذاهای پرچرب و فست فود خودداری کنند چراکه جدا علاوه بر کاهش توان حرکتی، می‌تواند موجب تحریک تشنگی نیز شود.

دکتر نطاق خاطرنشان کرد: افراد باید سعی کنند از میان وعده‌هایی مثل کشمش و انواع مغزها استفاده کنند چراکه ارزش غذایی بالایی دارند و در تامین انرژی می‌توانند کمک کنند.

وی افزود: با توجه به اینکه مصرف نوشیدنی‌های قندی و کافئین دار موجب افزایش دفع مایعات می‌شود باید از مصرف آنها خودداری شود.

دکتر نطاق با بیان اینکه باید قبل از خوردن هر غذایی شستشوی دست‌ها انجام شود، گفت: برای این کار  می‌توان از ژله‌های ضدعفونی کننده یا صابون استفاده کرد.

وی توصیه کرد: از خوردن لبنیات محلی، کباب‌ها و تخم مرغ نیمه‌پز خودداری کنید چراکه ممکن است باعث مسمومیت شوند.