به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی علامه بهلول گنابادی، دکتر محمد رشید مایوان با بیان اینکه برای پیشگیری از بروز سکته قلبی، مساله اصلی کنترل فشارخون است، گفت: افراد با فشارخون بالا باید نمک را از سر سفره حذف کنند و سبزیهای خشک، آبلیمو و آب نارنج را جایگزین آن نمایند.
وی افزدود: با توجه به اینکه غذاهای دارای نمک بالا مثل کنسروها، چیپس، پفک، غذاهای آماده و فست فودها سدیم بالایی دارند، پیشنهاد می شود از این مواد کمتر استفاده شود.
عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اینکه کلسیم بالا به کاهش فشارخون کمک میکند بر استفاده از لبنیات کم چرب تاکید و اظهار کرد: با توجه به اینکه منیزیم نیز به کاهش فشارخون کمک میکند میتوان از انواع مغزیجات مانند پسته، بادام، گردو و فندق در میان وعدهها استفاده کرد.
دکتر رشید مایوان با بیان اینکه میوهها و سبزیهایی مثل گوجه فرنگی، سیب زمینی و مرکبات، منبع پتاسیم هستند و به کاهش فشارخون کمک میکنند، تصریح کرد: سبزیجاتی مثل اسفناج، کرفس، شلغم و انوع کلمها، برای افراد با فشارخون بالا بهتر است کمتر استفاده شود.
کاهش چربی خون؛ راهکار دوم برای پیشگیری از بروز سکته قلبی
وی از کاهش چربی خون به عنوان راهکار دوم برای پیشگیری از بروز سکته قلبی یاد و تاکید کرد: استفاده از روغنهای جامد هرچه کمتر باشد بهتر است و پیشنهاد میشود روغن را با روغنهای مایع مثل کلزا و زیتون جایگزین کنیم و باید در مجموع مصرف روغن پایین بیاید هرچند روغن مایع باشد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی مرکز آموزشی، پژوهشی علامه بهلول گنابادی بر استفاده از گوشت و لبنیات کم چرب تاکید و اظهار کرد: پوست مرغ حتما از مرغ جدا شود، همچنین جایگزینی گوشت سفید مخصوصا ماهی به جای گوشت قرمز که امگا3 دارد به کاهش چربی خون کمک میکند.
دکتر رشید مایوان، مصرف سبزیجات، غلات سبوس دار و حبوبات را در کاهش چربی خون موثر دانست و گفت: فعالیت فیزیکی میتواند اثر فوقالعادهای بر روی چربی خون بد ما داشته باشد.
کنترل وزن؛ راهکار سوم برای پیشگیری از بروز سکته قلبی
وی با بیان اینکه افراد چاق فشارخون، قند خون و چربی بالاتری نسبت به افراد نرمال دارند بر کاهش وزن به عنوان یک راهکار مناسب تاکید و خاطرنشان کرد: استفاده از روغن زیتون، حبوبات و گوشت سفید (ماهی و ماکیان) و کاهش مصرف چربیهای ترانس و گوشت قرمز در این جهت کمک کننده است.
راهکارهای تغذیهای برای پیشگیری از بروز سکته قلبی را از بیان دکتر محمد رشید مایوان متخصص تغذیه و رژیم درمانی مرکز آموزشی، پژوهشی علامه بهلول گنابادی در ویدئو زیر مشاهده کنید: