خط مشی و سیاست گذاری واحد اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی

ایجاد شده در ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ ساعت ۰۱:۲۳:۰۸ بعد از ظهر
 

در راستای سیاست های کلی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گناباد و معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در حوزه تامین، سازماندهی و اشاعه منابع اطلاعاتی مورد نیاز جامعه دانشگاهی، کتابخانه مرکزی و کتابخانه های تابعه افتخار دارند به عنوان یکی از حلقه های مهم و پل ارتباطی بین کاربران و منابع اطلاعاتی تمام توان و انرژی خود را به کار گیرند و بستری مناسب را فراهم نمایند تا کاربران دانشگاه بتوانند با دسترسی به منابع علمی روزامد در کمترین زمان و در هر مکان نیاز اطلاعاتی خود را مرتفع سازند.

معرفی کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی گناباد

کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال 1365 زیر نظر معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه تاسیس گردید. کتابخانه مرکزی در راستای دستیابی به اهداف بلندمدت و آتی خود و جهت اطلاع رسانی بهینه و موثر در سه حوزه: تهیه و گردآوری منابع اطلاعاتی، سازماندهی و آماده سازی منابع و اشاعه دانش فعالیت دارد.

کتابخانه بصورت قفسه باز اداره می شود و تمام اطلاعات کتابشناختی منابع علمی موجود در کتابخانه اعم از فارسی و لاتین (کتاب، سی دی، پایان نامه، طرح های تحقیقاتی و ...) در نرم افزار " پارس آذرخش" ثبت و قابل دسترسی و جستجو می باشد. رده بندی منابع بر اساس " NLM & LC " است .همچنین به منظور دسترسی کاربران به اطلاعات موجود در فهرستگان بصورت آنلاین و دور از محیط دانشگاه، نرم افزار پورتال کتابخانه دیجیتال دانشگاه علوم پزشکی تهیه و شرایطی مهیا گردید تا کاربران با امکان دسترسی آسان تر از خدمات متنوع تری بهره مند شوند. در حال حاضر سیاست کتابخانه مرکزی دانشگاه، همسو با سایر کتابخانه های دانشگاهی جهان و ایران، اولویت دادن به خرید و همچنین در دسترس قرار دادن منابع الکترونیکی Online  از ناشرین معتبر دنیا برای اعضای خود می باشد و در این راستا بیش از 13 پایگاه اطلاعاتی را از طریق کنسرسیوم تهیه و در اختیار کاربران خود قرار داده است.

 

بخش مخزن:

مخزن کتابخانه به شکل باز می باشد و در طبقه اول جهت استفاده مراجعین واقع شده است.

در حال حاضر کتابخانه مرکزی با تعداد 60211 نسخه کتاب فارسی، 3029 نسخه کتاب لاتین و 6109 عنوان محصول الکترونیکی اشتراکی (ژورنالها، کتب، تصاویر و ...)،  32462 کتاب الکترونیک، 1040 پایان نامه و طرح تحقیقاتی و 2130 حلقه سی دی آموزشی، نیاز اطلاعاتی اعضای هیات علمی، دانشجویان پژوهشگران و کارمندان را در حوزه پزشکی و غیرپزشکی پاسخگو می باشد.

 

بخش مرجع:

کتاب های مرجع با علامت (م) و یا (REF) مشخص شده اند و در موارد خاص به آنها مراجعه میشود دایره المعارف ها، واژه نامه ها، زندگینامه ها، اطلس های رشته های پزشکی و پیراپزشکی به صورت اوریجینال و افست کتاب های ادبی، تاریخی نفیس در این بخش نگهداری می شوند. این کتابها در صورت نیاز مراجعین طبق مقررات و آئین نامه امانت کتابخانه داده میشوند.

سالن مطالعه:

این بخش در دو سالن مجزای خواهران و برادران جهت مطالعه در دو شیفت صبح و عصر جهت بهره برداری دانشجویان، اساتید و کارکنان  در طبقه اول فعال است.

سالن ها مجهز به 235میز مطالعه و205صندلی برای مطالعه مراجعین داخل کتابخانه درنظر گرفته شده است کتابخانه مرکزی دانشگاه از شنبه تا چهار شنبه غیر از ایام تعطیل از ساعت7:30 صبح لغایت 20عصر باز می باشد. همچنین کلیه خدمات کتابخانه مرکزی از جمله تمدید کتب، رزرو کتاب و استفاده از کتابخانه دیجیتال به صورت غیر حضوری نیز انجام می گیرد.

تجهیزات کتابخانه

205عدد صندلی مطالعه، 235عدد میز مطالعه، 64عدد کامپیوتر، 74 قفسه مخزن ، 1قفسه نمایشگاه، 1عدد اسکنر، 7عدد پرینتر، 16عدد تلفن و یک عدد فاکس در جهت مرتفع کردن نیازهای مراجعین و کارکنان مورد استفاده قرار می گیرند.

 کمیته های کتابخانه مرکزی :

 کمیته انتخاب منابع

کمیته آموزش و توانمندسازی

کمیته پژوهش

کمیته عملکرد و ارزیابی کتابخانه ها